Om oss

Några rader om Förskolan Saltkråkan
 • En välkomnande plats som engagerar och utvecklar varje barn.

  Dagarna är välplanerade av våra pedagoger och innehåller aktiviteter dels i förskolans egna lokaler men även besök lokalt på Önsta Gryta med omnejd. Exempelvis besöker vi skogen, olika lekparker och biblioteket regelbundet. Maten på Saltkråkan tillagas på plats från grunden av vår skickliga kock Maria. Även brödet bakas på plats och vi använder oss av lokalproducerade och ekologiska råvaror i möjligaste mån. Sedan 17 januari 1994 drivs förskolan som ett föräldrakooperativ. Föräldrakooperativ innebär kortfattat att du som förälder blir medlem i den ekonomiska föreningen: Föräldrakooperativet Saltkråkan. Fördelen med ett kooperativ är många men för att nämna några så innebär kooperativet att du som vårdnadshavare har en stor inblick i verksamheten. Detta i sin tur innebär att du kan vara med och påverka innehållet i den pedagogiska miljön, du får en bra kontakt med personalen och även med övriga familjer. Vår målsättning är att genom engagemang från pedagoger och föräldrar skapa en så trygg och bra plats som möjligt för alla barn på Saltkråkan. I och med att alla är delaktiga i verksamheten, skapas bra relationer och trygghet för både barn, vårdnadshavare och personal.

  • Idén

   Idén att starta en föräldrakooperativ förskola kom 1992. En kärntrupp bildade föreningen och gjorde idén till verklighet. Saltkråkan startade den 17:e Januari 1994 och har sedan bildandet drivits av föräldrar samt föreståndaren Maj-Britt Julle Hellberg.

  • Målsättning

   En målsättning för oss på Saltkråkan är att varje barn ska synas och att föräldrar ska känna sig trygga i att lämna sina barn hos oss. Pedagogernas mål, förutom att uppnå mål i läroplanen, är att tillsammans med föräldrarna hjälpa barnen att bli trygga och självständiga individer rustade för livet. Förskolan försöker i möjligaste mån skapa en sådan hemlik känsla som möjligt.