top of page

Miljö & Hållbarhet

Vi bryr oss om det viktigaste vi har - våra barn och deras framtid!

Vi arbetar med miljö och hållbarhet på flera olika sätt i verksamheten. Våra fokusområden är maten, kemikalier och hållbarhetstänk i den pedagogiska verksamheten.

 

Maten vi serverar är så långt det är möjligt ekologisk och lokalproducerad. På så vis bidrar vi till ökad biologisk mångfald, en giftfri miljö och stärkt lokalsamhälle. Vi serverar vegetarisk mat en dag i veckan för att minska på köttet och samtidigt ge barnen en positiv smakupplevelse av vegetariska rätter. Vi märker att barnen får fler favoriträtter som är vegetariska vilket både är bra för miljön och hälsan i och med att de äter mer grönsaker.

Små barn är extra känsliga för kemikalier. Därför är vi måna om att minska mängden kemikalier som kan frigöras i luften på vår förskola. Vi följer i möjligaste mån Västerås stads rekommendationer för en giftfri förskola och är noga vid nyinköp att produkterna är avsedda för barn och har en miljömärkning.

 

I den dagliga städningen som utförs av städpersonal används endast miljömärkta och oparfymerade produkter, och under storstädningen som föräldrar hjälps åt med två gånger per år använder vi ättika och bikarbonat vilket både är naturligt och effektivt.

 När sonen skulle välja önskemat på hans födelsedag valde han grön linssoppa! Det är tack vare att Maria i köket lagar så god vegetarisk mat.

Som orolig förälder över miljön känns det bra med en förskola som bryr sig om miljön och där jag själv kan påverka för att vi ska bli ännu bättre.

matlagning på skolan saltkråkan i västerås

Maten vi serverar är så långt det är möjligt ekologisk och lokalproducerad. På så vis bidrar vi till ökad biologisk mångfald, en giftfri miljö och stärkt lokalsamhälle.

bottom of page